Fönstermarkiser

Fönstermarkisen skapar ett behagligare inomhusklimat, skyddar dina möbler samtidigt som den ger din fastighet ett visuellt lyft. Fönstermarkiser kan seriekopplas med motor eller vev för att täcka större ytor eller ge ett enhetligare intryck av fastigheten. Vi rekommenderar att din fönstermarkis monteras i en kasset för att maximera livslängden samt ge skydd mot onödigt slitage. Vi anpassar alltid fönstermarkisen efter fönstrets specifika mått och på väven finns det 100-tals olika färger och mönster.

Varför ska du beställa fönstermarkis från Markishuset?

  • Du kan välja markisväv som passar, vi har över 100 vävar med olika mönster och färger.
  • Flera olika modeller av markiser.
  • Olika typer av manövrering av markiserna.
  • Vi har tillverkat och monterat markiser i Stockholm sedan 1968.
  • Vi är diplomerade installatörer av utvändigt solskydd.
  • Boka kosnadsfritt platsbesök för framtagning av markisförslag och offert.

 

 

Markishuset Stockholm - Fönstermarkis Siesta

Fönstermarkis Siesta

Fönstermarkis Siesta är modern, kompakt och stilren markis som passar till de flesta byggnader. En stilig aluminiumkassett som skyddar markisduken mot regn och smuts är standard. Fallarmarna har justerbar fjäderspänning för rätt dukspänning. Invändig eller utvändig manövrering med polyesterband, vev eller motor.

Produktbeskrivning fönstermarkis Siesta (PDF)

DA22&32

Markishuset Stockholm - Fönstermarkis Ventura

Screen Ventura

Ventura är en kompakt screen med smidig design. Denna typ av fönstermarkis passar utmärkt för fönsterapplikationer på bostäder, butiker och kontorsfastigheter. Duken löper vertikalt längs utsidan av fönstret och bottenlisten styrs av linor längs dukens båda sidor. Screendukar finns i ett stort urval med bland annat flamskyddande egenskaper.

Produktbeskrivning Screen Ventura (PDF)

VERTIKALMARKIS VS24-44

Markishuset Stockholm - Fönstermarkis Zipscreen

Zipscreen

Zipscreen är en fönstermarkis som löper vertikalt längs utsidan och duken/väven är i stort sett okänslig för vind. Väven styrs genom sidostyrningar via en zip-funktion (blixtlås). Detta innebär att screenvävens sidor är försedda med en dragkedja som löper i en glidprofil som håller väven på plats längs hela dess sidor. Denna konstruktion gör produkten utmärkt i vindutsatta lägen och eliminerar dessutom ljusspringan som finns på vanliga screens.

Produktbeskrivning Zipscreen (PDF)

Zip Screen ZS82_2017

Markishuset Stockholm - Fönstermarkis Brava

Screen Brava

Brava är en typ av stabil rullgardin med smidig design. Brava-screen lämpar sig väl för fönsterapplikationer på bostäder och för större fönsterpartier såsom på butiker och kontorsfastigheter. Duken löper vertikalt längs utsidan av fönstret i styrskenor av aluminium. Screendukar finns i ett stort urval med bland annat flamskyddande egenskaper. Manövrering kan regleras med vev eller motor.

Produktbeskrivning Screen Brava (PDF)

Vertikalmarkis VS62_72

 

Markishuset Stockholm - Fönstermarkis Robusta

Robusta

En stabil fönstermarkis med extra kraftiga fallarmar och extra kraftig valsrör som lämpar sig väl till större fönsterpartier och balkonger men även t.ex. villor, butiker, kontor, skolor och sjukhus. Fallarmarna är extra till kraftiga och har justerbar fjäderspänning för optimal dukspänning. Robusta manövreras med vev och motorisering finns mot tillägg. Skyddstak/Takprofil i aluminium som skyddar duk och valsrör mot regn och smuts ingår.

Produktbeskrivning Fönstermarkis Robusta DA42 (PDF)
Produktbeskrivning Fönstermarkis Robusta DA52 (PDF)

Markishuset Stockholm - Fönstermarkis Medina

Markisolette Medina

En stabil markis som lämpar sig för byggnader med höga fönster – allt från butiker och kontor till sjukhus och skolor. Duken löper vertikalt längs den övre delen av fönstret för att vid ett visst läge fälla ut sig som en vanlig markis. Det ger ett mycket bra skydd mot solen, samtidigt som man får fri sikt genom fönstret. Dukar finns i ett flertal varianter, till exempel ljus- och väderbeständiga och genomsiktliga.

Produktbeskrivning Markisolett Medina (PDF)

Blad-MT74_2016

 

Boka kostnadsfritt platsbesök

Vi på Markishuset gör kostnadsfria platsbesök
för att kunna ta fram en offert efter möjligheter, behov och önskemål.

Vi räknar alltid utifrån varje kunds specifika behov och mått.

Markiser av hög kvalité

Markiser av hög kvalité som är anpassade i färg och form efter dina behov. Vi har många olika modeller av markiser att välja på. Hundratals marskisvävar och olika material på stommarna. Designa din egen markis utifrån din stil och önskan.